Sfatul Specialistului

Vreau sa raman insarcinata urgent!

Vreau sa raman insarcinata urgent, cum sa procedez?

Vreau sa raman insarcinata urgent! Ce trebuie sa fac, sau sa nu fac? Stiai ca stresul si nerabdarea scad sansele de a ramane insarcinata?

Stresul emotional trait de cuplurile care incearca fara succes sa conceapa un copil a fost comparat cu stresul resimtit de persoanele diagnosticate cu tumori maligne.

Exista femei care raman insarcinate cu usurinta, chiar daca fumeaza mult peste limita acceptabila, consuma mult alcool si considera ca exercitiile fizice sunt o pierdere de timp. Apoi, sunt femeile care fac tot ce trebuie, dar trec luni si ani, iar testul de sarcina refuza sa arate doua liniute. „Relaxeaza-te!” iti spun prietenii bine intentionati. „Linisteste-te!”, „Lasa lucrurile sa vina de la sine!”. „Sigur, asta fac, multumesc!” spui tu, scrasnind din dinti.

Insa, oricat de nedorit poate fi sfatul, poate fi cel corect. Noi studii sugereaza ca stresul afecteaza in mod negativ fertilitatea. Explicatia stiintifica este urmatoarea: prezenta adrenalinei eliberata in perioadele de stres semnaleaza corpului nostru ca nu sunt conditii ideale pentru conceptie. Cu mai multe ore inainte de ovulatie, hipofiza elibereaza LH, care determina foliculul ovarian sa elibereze un ovul. Stresul poate semnala hipofizei ca sunteti in pericol si aceasta incetineste eliberarea de LH, ceea ce poate perturba ovulatia. Chiar daca ovulatia are loc, un deficit de LH ar putea determina un deficit de progesteron, care este necesar pentru a hrani si sustine un ovul fecundat. Adrenalina inhiba utilizarea progesteronului, care este esential pentru fertilitate si determina hipofiza sa elibereze un nivel mai ridicat de prolactina, care scade si ea fertilitatea.

Studiu de caz: Povestea Gabrielei – Ambasador ProFecund

Gabriela este o mamica tanara, care si-a dorit foarte mult sa ramana insarcinata cat mai repede. In urma analizelor efectuate, medicul i-a spus ca nici ea, nici sotul ei, nu au probleme de fertilitate, insa nerabdarea de a concepe un copil era foarte mare si s-a transformat intr-un factor de stres. „Eu imi doream enorm de mult sa fac un copil cat mai repede, speram sa avem o fetita si nu mai eram dispusa sa astept. Stresul, cauzat de faptul ca nu se intampla chiar atunci, a pus stapanire pe mine. Desi medicul ne-a spus ca suntem sanatosi, eu incepusem sa cred ca nu sunt fertila. Asta a devenit cea mai mare frica a mea.”

Afla de aici intreaga ei poveste si rolul pe care l-a jucat ProFecund in implinirea visului Gabrielei de a avea un copil:

Inainte ca un cuplu sa traga concluzia ca este infertil, acesta ar trebui sa cunoasca mai intai definitia “fertilitatii normale”, adica abilitatea unui cuplu de a concepe in mod natural in doi ani de raporturi sexuale regulate. Din totalul cuplurilor care nu au conceput timp de un an, aproape jumatate vor concepe in mod natural in anul urmator. Daca partenerii sunt tineri, sansele cresc.

Daca si voi ati efectuat teste de fertilitate si ati constatat ca nu exista niciun motiv medical pentru infertilitatea voastra, este timpul pentru a va evalua viata si nivelul de stres cu care va confruntati.

ProFecund a ajutat-o pe Gabriela sa isi implineasca visul de a avea un copil inca din prima luna de tratament: „ProFecund m-a ajutat foarte mult, pentru ca eu aveam in cap ca nu sunt fertila, incepusem sa cred ca nu mai am nicio sansa sa raman insarcinata.

Insa de cand am inceput sa iau, exact atunci, in luna aceea, a venit si ovulatia perfect. ProFecund a fost impulsul de care aveam nevoie pentru ca minunea sa se intample.”

Vreau sa raman insarcinata urgent. Ce este de facut?

Iata cateva moduri practice in care poti reduce stresul determinat de esecurile repetate de a ramane insarcinata:

Implica-ti partenerul. Cercetarile arata ca femeile gestioneaza stresul legat de infertilitate diferit fata de barbati. De exemplu, femeile cauta mai des sprijin social, iar barbatii se orienteaza mai curand spre rezolvarea problemelor.

Aceasta deconectare poate incorda relatia. O atentie constanta asupra conceptiei contribuie, de asemenea, la pierderea distractiei si a bucuriei de a face sex.

Ideal ar fi sa va comportati ca si cum sunteti din nou la inceputul relatiei. Rezervati timpul in cursul saptamanii pentru a merge la un film, mergeti la un curs de dans impreuna si limitati-va la un timp de 20 de minute pentru discutiile despre sarcina. Discutiile interminabile despre fertilitate pot agrava tensiunea din relatie.

Regandeste-ti atitudinea. Gandul ca „toata lumea ramane insarcinata atat de usor, numai eu nu” nu face decat sa provoace suferinta. Daca conceperea unui copil ar fi atat de usoara, nu ar exista clinici de fertilitate. Constientizeaza gandirea pesimista si schimb-o cu ganduri mai realiste.

Incerca sa tii un jurnal. Punerea pe hartie a modului in care te simti poate reduce o parte din presiune. Aceasta poate fi o modalitate de a te descarca de ingrijorarile pe care nu te simti confortabil sa le impartasesti cu alte persoane. Apoi poti rupe paginile sau sa le arunci, o actiune fizica ce contribuie si ea la efectul de descarcare.

Ramai activa. Continuarea activitatilor care iti fac placere este critica, altfel proiectul bebe devine unicul tau scop in viata. Fa poze, picteaza, planifica mese speciale – indiferent ce pasiune ai, actioneaza! Atunci cand faci ceva placut, se stimuleaza productia de serotonina, o substanta chimica ce imbunatateste starea de spirit.

Relaxeaza-te. Acorda-ti cinci minute pentru a inchide ochii si mergi cu gandul intr-o destinatie indepartata, o mini-vacanta mentala. Permite-ti sa experimentezi cu toate simturile imprejurimile tale, iar corpul tau va raspunde ca si cum ai fi de fapt acolo. Beneficiile starii de relaxare profunde includ o frecventa cardiaca mai lenta si scaderea tensiunii arteriale. Meditatia, yoga si relaxarea musculara progresiva sunt cateva tehnici prin care poti face asta.

Fa miscare. Mersul pe jos, inotul, yoga sau alte exercitii fizice moderate va pot elibera de stres si prezinta avantaje suplimentare. Femeile supraponderale care reduc din kilograme prin activitate fizica beneficiaza si mai mult de pe urma acestor activitati, intrucat grasimea suplimentara a corpului produce exces de estrogen, care interfereaza cu ovulatia.

Antrenamentele cu energie mai mare, precum alergarea sau jogging-ul stimuleaza eliberarea de endorfine, care te fac sa te simti bine. Totusi, un efort prea mare pentru femeile care sunt deja stresate poate inrautati situatia, deoarece efortul declanseaza eliberarea cortizolului.

Apeleaza la consiliere individuala sau sprijin de grup. O femeie care se lupta sa ramana insarcinata are nevoie de cineva cu care sa empatizeze. Consilierea poate fi un punct de plecare pentru sentimentele de confuzie, tristete si frustrare. Suportul unui grup este deosebit de util pentru femeile care se simt izolate ca urmare a infertilitatii.

„Cuplurilor care isi doresc sa conceapa un copil le-as spune ca nu trebuie sa se descurajeze, sa lase deoparte stresul si gandurile negative, sa fie cat mai calmi. In acelasi timp, le recomand din toata inima ProFecund. Datorita acestui produs, eu am cea mai frumoasa minune, pe care astazi o tin in brate si imi spune . Este cel mai frumos sentiment din lume si sunt cea mai fericita!” Gabriela R.

Alte ganduri pentru “Vreau sa raman insarcinata urgent!

  1. Karla spune:

    Vreau sa raman insarcinata urgent. Am fost la medic si mi-a spus ca am Sindromul ovarelor polichistice, Iau profecund pentru femei sau profecund ino?

    1. Specialistul Hyllan Pharma spune:

      Buna ziua,
      daca ati fost diagnosticata cu ovare polichistice este recomandata o cura cu ProFecund Ino timp de 3-6 luni. Va asteptam cu o veste frumoasa in curand.

  2. Alina spune:

    Bună ziua am facut analize și eu și soțul suntem.perfect sănătoși ce am.putea lua sa rămân insarcinata?

    1. Specialistul Hyllan Pharma spune:

      Buna ziua, pentru stimularea fertilitatii in cuplu si un bebe in curand utilizati ProFecund si ProFecund B, in cure de 3-6 luni. Studiul ProFecund arata ca cele mai multe sarcini apar in lunile a treia, a patra si a cincea de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *