Studiu SteaBlock 1
hepatic
Studii Medicale

Studiul Steablock

Tripla terapie antioxidantă, o alternativă pentru pacienții cu afecțiuni hepatice cronice

Este un studiu prospectiv intervențional multicentric care a debutat în martie 2018, începând inițial cu un lot de pacienți din București, integrați în studiu la Spitalul Sfânta Maria și s-a extins din octombrie 2018 la nivel național, pentru ca la finalul său să cuprindă 145 medici investigatori, din 134 centre la nivel national.

Autorii acestui studiu au fost reprezentați de medicii: Eugen Dumitru, Laura Condur, Luana Alexandrescu, Sergiu Chirilă, Mădălina Greere, Cristina Radu, Daniela Tabacelia, Cristian Roșianu, Ahmed Mohssen, Agnes Balint, Elena Toader, Virgil Popescu și Brîndușa Pană.

Tripla terapie antioxidantă

Este o alternativă pentru pacienții cu afecțiuni hepatice cronice, este un studiu prospectiv intervențional multicentric ce a cuprins 1718 pacienți, monitorizați de 145 medici investigatori, din 134 centre la nivel national din 28 județe, cu o medie de 11.8 pacienți per medic investigator.

Obiectiv

Studiul și-a propus să demonstreze reducererea afectării hepatice administrând produsul Steablock prin: reducerea gradului de steatoză hepatica, reducerea valorilor TG, îmbunătățirea celorlalți parametri lipidici (reducerea valorilor colesterolului total, LDL și creșterea valorilor HDL), inclusiv în cazul pacienților cu afectare hepatică – hepatite sau ciroze și reducerea valorilor transaminazelor.

Durată și administrare

Studiul Steablock a avut o durată de 27 luni, a debutat în luna martie 2018 și ultimele date au fost colectate în luna mai 2020. Pacienții care au finalizat studiul au administrat zilnic, timp de 6 luni, 4 capsule de Steablock, echivalentul a 904 mg Silimarină (80% din 282 mg Syllibum marianum), 600 mg acid alfalipoic și 400 mcg Seleniu organic (din 50 mg Lynside Seleniu Forte 2000+). Pacienții integrați în studiu sufereau de afecțiuni hepatice cronice (în special steatoză hepatica majoritar de grad II și III, însă au fost pacienți diagosticați pe lângă steatoză și cu ciroză sau hepatită de diverse etiologii).

Studiul a fost efectuat cu respectarea normelor de etică medicală, pacientii exprimându-şi consimţământul informat în ceea ce priveşte utilizarea datelor lor din fișele de urmărire, folosirea rezultatelor investigaţiilor clinice şi de laborator, precum şi a celor imagistice. Datele obţinute au fost introduse într-o bază de date Excel, analizate şi prelucrate statistic, in mod anonimizat. Valorile au fost exprimate ca medii ± SD pentru datele normal distribuite.

CONCLUZII

Principalele concluzii ale studiului:

1.

Formula Steablock a contribuit la remiterea steatozei hepatice la 1 din 10 pacienţi si a redus gradul steatozei hepatice la 6 din 10 pacienţi, în timpul celor 6 luni de administrare.

2.

Valorile transaminazelor s-au normalizat sau au avut reduceri importante la 9 din 10 pacienţi cu valori peste 80 U/L.

3.

1 din 4 pacienţi, care la începutul studiului au avut un nivel crescut al trigliceridelor (peste 200 mg/dl), au revenit la un nivel optim (sub 150 mg/dl) la finalul studiului.

4.

Colesterolul total a avut o scădere între 1-11%.

5.

LDL colesterol a avut o scădere cu 10.1%.

6.

Glicemia a avut o reducere cu 4.7%.

7.

Nivelul HDL colesterol a fost unul constant de-a lungul celor 6 luni de studiu, având o ușoară creștere de 1.6%.

8.

Steablock poate fi utilizat înca din fazele incipiente ale afectării hepatice (steatoză indiferent de grad și steatohepatită) și până în fazele cronice (reprezentate de hepatită sau ciroză).

9.

Pacienţilor participanţi la studiu nu li s-a impus niciun regim igieno-dietetic dedicat, astfel încât rezultatele reflectă cu acurateţe eficienţa formulei.

10.

Numărul mare de pacienţi participanţi la studiu (1.718) confirmă eficienţa și siguranţa utilizării produsului.

steablock2
Stealbock

Cumpara produsele din aceasta categorie

SteaBlock este un protector hepatic ce contribuie la buna functionare a celulelor hepatice si participa la regenerarea acestora in afectiuni precum hepatitele sau cirozele hepatice. De asemenea, diminueaza efectele negative ale steatozei hepatice in afectiuni precum sindromul metabolic, dislipidemii sau diabet

Publicari

Studiul Steablock a fost publicat începând cu anul 2019 în numeroase reviste de specialitate și a fost preluat și de cele mai importante site-uri de studii clinice la nivel international, devenite adevărate enciclopedii online pentru întreaga lume științifică. Studiul poate fi consultat în varianta publicată în limba engleză în primele 3 link-uri, în mod gratuit și integral: