Ciclul in premenopauza vine cu o serie de modificari – afla care sunt acestea si ce solutii ai la indemana ca sa te simti bine in continuare
Varsta medie la care femeile ajung la menopauza (12 luni fara cicluri menstruale) este de 51. Cu toate acestea, menopauza poate aparea mai devreme la unele femei, iar in cei 10 ani inainte de menopauza, femeile se confrunta cu modificari ale ciclurilor lor.
Inainte de implinirea varstei de 40 de ani si in cea de-a patra decada, femeile au tendinta de a avea cicluri menstruale mai scurte, cu menstre mai abundente. La femeile peste 38 de ani scurtarea ciclului apare din cauza stimularii intense a foliculilor pentru o maturizare accelerata, sau din cauza scurtarii fazei luteale.
In aceasta perioada, te poti astepta, de asemenea, la o oarecare variatie a numarului de zile de sangerare sau a cantitatii de sange eliminat. Unele menstre pot fi sarite si apoi urmate de unele mai abundente.
Fii atenta la aceleasi probleme ca in perioada dinainte de premenopauza, dar acorda atentie si la sangerarea abundenta care este insotita de piele uscata, caderea parului si un metabolism lent, deoarece acest lucru ar putea semnifica probleme tiroidiene.
Tu esti cea care iti cunosti cel mai bine corpul. Daca ceva nu ti se pare in ordine, ia legatura cu medicul pentru a stabili ce trebuie facut in continuare. Controlul medical anual este o oportunitate excelenta de a vorbi despre orice modificare a ciclului si a corpului tau.
Semne pentru premenopauza:
1. Schimbari ale duratei ciclului menstrual
O schimbare menstruala comuna pe care o vei observa in perioada perimenopauzei precoce este scurtarea ciclurilor menstruale, in medie, cu doua sau trei zile. Uneori, ciclurile pot ajunge sa dureze doar doua sau trei saptamani si uneori pare ca incepe o noua menstruatie cand ultima abia s-a incheiat.
In premenopauza tarzie, poti sa sari o menstruatie cu totul, iar urmatoarea sa fie deosebit de abundenta. Ocazional, menstruatiile vor fi omise timp de cateva luni, apoi se vor intoarce cu o regularitate exacta.
Premenopauza: Fluctuatiile hormonale pot fi cauza aproape tuturor schimbarilor menstruatiilor. Cand estrogenul este mai scazut, mucoasa uterina devine mai subtire, ceea ce face ca fluxul sa fie mai usor sau sa dureze mai putine zile. Iar cand estrogenul este ridicat in raport cu progesteronul (uneori avand legatura cu ovulatia neregulata), sangerarea poate fi mai abundenta si menstruatiile pot dura mai mult.
Neregularitatea ciclului menstrual este o parte normala a acestui stadiu in viata unei femei. Daca tu si medicul tau decideti ca trebuie sa iei masuri pentru a-ti regla ciclurile in acest moment, trebuie sa stii ca, desi contraceptivele orale sunt prescrise uneori pentru ciclu menstrual neregulat, utilizarea progesteronului natural sau sintetic poate fi o interventie mai usoara.
De asemenea, NorMens poate fi o solutie buna, care te ajuta sa iti reglezi in mod natural productia de hormoni, astfel incat si ciclurile tale menstruale sa fie regulate. Incearca si tu o cura de minim 3 luni cu NorMens si profita de oferta speciala la pachetul „Punctualitate si confort in fiecare luna”.
2. Sangerare anormal de abundenta
Aproximativ 25% dintre femei au menstre abundente (numite hipermenoree sau menoragie) in timpul perimenopauzei. Daca sangerezi abundent in mod repetat, poti deveni anemica din cauza pierderii de fier din sange si poti avea senzatia ca lesini cand stai jos sau in picioare.
Nu ignora sangerarea abundenta sau prelungita si consulta-ti medicul daca persista. Acesta iti poate efectua o hemoleucograma si monitoriza nivelul de fier. Suplimentele cu fier pot inlocui pierderile si pot ajuta la evitarea sau tratarea anemiei.
Daca te confrunti cu sangerari abundente, o solutie buna pentru tine este NorMens Flux, care iti normalizeaza fluxul menstrual prin reglarea in mod natural a productiei hormonale si compenseaza carenta de Fe indusa de sangerarea abundenta. Incearca o cura de 3 luni cu NorMens Flux si profita de oferat speciala la pachetul „Fara sangerari abundente”.
Sangerarea puternica in timpul premenopauzei poate fi cauzata de un dezechilibru estrogen-progesteron, dar si de polipi (cresteri de tesuturi mici, necanceroase, care pot aparea in mucoasa uterului) sau fibroame – mai ales cele care se dezvolta in interiorul uterului. Este important sa discuti cu medicul tau!
3. Sindromul premenstrual (SPM)
Unele femei se confrunta cu disconforturi premenstruale mai severe in timpul perimenopauzei timpurii, cand ciclurile sunt inca regulate, cum ar fi sanii umflati sau sensibili, retentia de apa, balonare, anxietatea, perturbarea somnului sau iritarea.
Indiferent daca te-ai confruntat cu manifestari ale sindromului premenstrual de ani de zile sau abia acum incepi sa le ai, te poti astepta sa scapi de ele mai tarziu in perimenopauza, cand menstruatiile devin neregulate si, cu siguranta, dupa menopauza, atunci cand fluctuatiile hormonale se linistesc.
Pentru reglarea ciclului si ameliorarea simptomelor emotionale din perioada premenstruala, incearca o cura de 3 luni cu NorMens si Apimag, pe care le gasesti la oferta speciala in Pachetul „Fara sindrom premenstrual”.
4. Bufeurile si transpiratiile nocturne
Bufeurile sunt semne legendare ale premenopauzei si pentru unele femei pot continua pana la menopauza, desi 20-30% din femei nu le au deloc. Te poti confrunta cu un „fulger fierbinte” si te vei simti brusc infierbantata, apoi foarte calda si transpirata si, uneori, poti experimenta un val de raceala.
5. Tulburarile de somn
In perioada de premenopauza si postmenopauza poti avea tulburari de somn. Cel mai frecvent, vei putea adormi fara probleme, apoi te vei putea trezi dimineata devreme si poti avea avea dificultati in a reveni la somn.
6. Schimbari la nivelul vaginului
Pe masura ce nivelurile de estrogen si progesteron scad in premenopauza tarzie si postmenopauza, de obicei peretii vaginali devin mai subtiri, mai uscati, mai putin flexibili si mai predispusi la ruperi si fisuri. Acest lucru poate duce la iritatii si dificultati la penetrare.
Exista solutii naturale pentru sustinerea echilibrului hormonal, in perioada premenstruala
Daca te afli in perioada premenstruala si manifestarile fluctuatiilor hormonale iti dau de furca, poti apela cu incredere la NorMens pentru reglarea ciclului si ameliorarea sindromului premenstrual.
NorMens contine doar ingrediente active 100% naturale: extract standardizat de Vitex si extract standardizat din radacina de Maca, fiind astfel singurul produs care combina beneficiile celor mai cunoscute si eficiente doua plante in reglarea si sustinerea sistemului hormonal feminin, in mod natural.