Sfatul Specialistului

Metode de a ramane insarcinata mai usor si mai repede

Metode de a ramane insarcinata

Exista metode de a ramane insarcinata mai usor si mai rapid? Categoric, da! Cuplurile isi doresc, din varii motive, sa conceapa mai repede un copil sau sa “planuiasca” sarcina, mai ales daca au si alti copii iar pentru asta sunt cateva metode care sunt foarte eficiente.

Daca sperati sa ramaneti insarcinata nu lasati asta doar in seama norocului deoarece sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a ramane insarcinata mai repede. Sarcina apare atunci cand spermatozoizii intra in vagin, “calatoresc” prin colul uterin si uter spre trompele uterine unde fecundeaza un ovul.

Perioada ovulatiei este cea mai fertila perioada a unei femei iar daca stiti cum sa calculati perioada in care urmeaza sa ovulati atunci puteti ramane insarcinata mult mai usor.

Studiile spun ca daca aveti sub 40 de ani, aveti relatii sexuale regulate si nu folositi metode contraceptive atunci sansele de a ramane insarcinata, in decursul unui an sunt de 8 din 10.

5 metode de a ramane insarcinata mai rapid si mai usor:

Inainte de toate este foarte important sa retineti ca urmatoarele sfaturi pot sa nu functioneze pentru toate femeile, mai ales daca va confruntati cu anumite probleme de fertilitate. Daca nu puteti ramane insarcinata atat de repede pe cat va doriti, nu va invinovatiti si nu va pierdeti speranta. Pentru problemele legate de fertilitate este indicat sa apelati la un specialist pentru un tratament corect care sa va poata ajuta sa ramaneti insarcinata.

Vrei un bebe in curand? Incearca ProFecund!

ProFecund

190,00 lei

ProFecund Pachetul cuplului pentru trei luni

Prețul inițial a fost: 1.224,00 lei.Prețul curent este: 856,80 lei.

ProFecund B

218,00 lei

Metode de a ramane insarcinata – 5 pasi utili

  1. Renunta la contraceptive

Metodele contraceptive, de orice fel, va impiedica sa ramaneti insarcinata. Daca planuiti si va doriti sa ramaneti insarcinata atunci trebuie sa renuntati la contraceptive cu minimum 6 luni inainte de planificarea sarcinii.

Dupa folosirea indelungata a contraceptivelor este necesar sa treaca o anumita perioada de timp pentru ca fertilitatea sa fie sporita si sa puteti ramane insarcinata. Desigur, in unele cazuri, femeile pot ramane insarcinate chiar si dupa prima luna dupa ce au renuntat la contraceptive.

  1. Fa un control preconceptional

Inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata este recomandat sa consultati un medic pentru a va prescrie vitamine prenatale care contin acid folic si care protejeaza fatul impotriva unor malformatii congenitale.

Acidul folic este indicat in primele etape ale sarcinii si este important sa va asigurati ca aveti un aport corect de acid folic chiar inainte de a ramane insarcinata.

  1. Urmariti perioada ovulatiei

Intelegerea ovulatiei si cunoasterea momentului in care ovulati va poate ajuta sa ramaneti insarcinata mai usor si va poate spori sansele de a concepe un copil. Aceasta este, cel mai probabil, cea mai buna metode de a ramane insarcinata.

Ovulatia este procesul prin care un ovul este eliberat din ovar, se deplaseaza in trompa uterina si ramane acolo timp de 12-24 de ore, loc unde poate fi fertilizat. Deoarece spermatozoizii pot trai in interiorul tractului reproducator feminin chiar si 5 zile dupa actul sexual. Sansa cea mai mare de a ramane insarcinata este atunci cand spermatozoizii vii sunt prezenti in trompele uterine in momentul ovulatiei.

Intr-un ciclu menstrual mediu de 28 de zile, ovulatia are loc, de obicei, cu 14 zile inainte de inceperea urmatoarei perioade menstruale. Sigur, lungimea ciclului menstrual poate sa difere de la femeie la femeie insa puteti determina momentul ovulatiei folosind un calendar menstrual si determinati punctul de mijloc al ciclului menstrual.

In afara de calendar va puteti “ghida” dupa anumite semne pe care le ofera perioada ovulatiei:

  • Modificarea secretiilor vaginale – chiar inainte de ovulatie este posibil sa observati o abundenta a secretiilor vaginale. Aceste secretii sunt translucide si vascoase iar imediat dupa ovulatie devin mai dense si mai “tulburi”;
  • Modificarea temperaturii bazale a corpului – temperatura bazala a corpului este temperatura corpului in repaus iar aceasta creste in timpul ovulatiei. Pentru a o determina este suficient sa va masurati temperatura in fiecare dimineata, notati rezultatele iar cu 2-3 zile inainte de momentul cel mai fertil veti observa o crestere a temperaturii bazale a corpului.

Daca nu reusiti sa determinati momentul ovulatiei folosind metodele de mai sus atunci puteti folosi un test de ovulatie de la farmacie.

  1. Mai mult sex

A face sex mai des pe parcursul unei luni sporeste sansele de a ramane insarcinata. Sexul frecvent imbunatateste si calitatea spermei iar niste spermatozoizi sanatosi cresc sansele de fertilizare a ovulului.

Fie ca faceti sex in fiecare zi sau macar o data la 2-3 zile, asigurati-va ca spermatozoizii intra in vagin si calatoresc mai departe spre trompele uterine. Specialistii recomanda sa nu va ridicati din pat macar 10-15 minute dupa actul sexual si nu mergeti la baie. Astfel, spermatozoizii intra in colul uterin si se “stabilesc” in trompele uterine pentru inca 4-5 zile.

  1. Sporeste fertilitatea

Aceste metode de a ramane insarcinata pot da roade daca le urmati in mod corect iar pentru a va spori fertilitatea si pentru a creste sansele de a ramane insarcinata trebuie sa:

  • Faceti sex in mod regulat – cele mai mari rate de sarcina apar la cuplurile care fac sex in fiecare zi sau 1 data la 2 zile;
  • Faceti sex in momentul ovulatiei – urmariti perioada cea mai fertila si faceti sex in acel moment pentru a creste sansele de a ramane insarcinata
  • Mentineti o greutate normala a corpului deoarece, femeile subponderale sau supraponderale pot prezenta un risc ridicat de tulburari de ovulatie si astfel nu puteti determina cu exactitate perioada cea mai fertila;
  • Reduceti consumul de cofeina;
  • Urmati o dieta sanatoasa si echilibrata;
  • Dormiti suficient.

In cazul in care aveti dificultati in conceperea unui copil este indicat sa consultati un medic specialist pentru a va recomanda acid folic cu cateva luni inainte de conceptie.

Pentru ca am amintit lucrurile care pot sustine aceste metode de a ramane insarcinata trebuie sa amintim si care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le faceti daca va doriti sa ramaneti insarcinata. Astfel este indicat sa:

  • Eliminati factorii ce cauzeaza stres – chiar daca inca nu este demonstrat stiintific faptul ca stresul poate duce la infertilitate acesta poate modifica durata ciclului menstrual si implicit perioada ovulatiei;
  • Evitati dusurile vaginale pentru a nu perturba echilibrul natural al pH-ului vaginal;
  • Nu fumati si nu consumati alcool deoarece acestea au multiple efecte negative asupra fertilitatii (atat feminine cat si masculine)
  • Nu exagerati cu exercitiile fizice intense deoarece pot scadea ovulatia.

Discutati cu medicul dumneavoastra daca ati incercat, timp de 1 an, sa ramaneti insarcinata si nu ati reusit sau daca suferiti de afectiuni cronice pentru a urma un tratament corect, eficient si pentru a spori sansele de conceptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *