Afectiuni

Cheaguri de sange la menstruatie

Cheaguri de sange la menstruatie, citeste pe forum

Uneori, in timpul menstruatiei, poti observa ca elimini bucati de tesut sau sange coagulat. Sa vedem ce sunt acestea.

Cheaguri de sange la mensturatie?? Nu-i nimic, este ceva normal.

Eliminarea mucoasei uterine (endometrul) va avea de obicei un flux variabil care creste treptat sau brusc. Sangerarea menstruala variaza, de asemenea, ca durata, culoare (de la sange vechi sau nou) si textura. Textura sangelui variaza ca urmare a eliminarii tesutului endometrial, care poate iesi sub forma de cheaguri de sange.

Cheaguri de sange la menstruatie?

Cheagurile de sange sunt o caracteristica comuna a sangelui menstrual – pot aparea ca niste bucati cu o consistenta asemanatoare de jeleu si pot varia ca marime si numar.

Cheaguri de sange la menstruatie – Cum le elimin

In timpul unei menstruatii obisnuite se elimina aproximativ 35 pana la 40 mililitri de sange si tesut. Observarea cheagurilor, in special in zilele cele mai abundente, este normala.

Cheagurile de sange menstrual sunt distincte de cheagurile de sange venos. Cheagurile de sange sunt rezultatul coagularii – procesul de transformare a sangelui fluid intr-o stare semi-solida sau solida. Cheagurile de sange care apar din circulatia sangelui sunt necesare pentru a opri sangerarea rezultata in urma vatamarilor, dar se pot forma si atunci cand nu sunt necesare – situatie in care pot cauza probleme medicale.

Cheaguri de sange la menstruatie – cauze

In general, se considera ca anticoagulantele corpului tau sunt cele care determina formarea cheagurilor de sange la menstruatie. Corpul elibereaza aceste substante pentru a impiedica coagularea sangelui menstrual pe masura ce se elimina, dar atunci cand sangerarea este abundenta, nu exista intotdeauna suficient timp pentru ca anticoagulantele sa actioneze, ceea ce determina formarea cheagurilor de sange.

Exista dovezi contradictorii cu privire la locul in care se formeaza cheagurile de sange menstrual – fie in vagin, fie in cavitatea uterina. Coagularea sangelui este, in general, inteleasa ca urmare a interactiunii a doua proteine: trombina si fibrinogen. Cu toate acestea, unele cercetari sustin ca sangele menstrual nu contine trombina si nici fibrinogen. Un studiu precoce a sugerat ca fluiditatea sangelui menstrual este rezultatul unui agent litic care dizolva sangele coagulat anterior. Un agent litic este o substanta care dizolva ceva. Deci, acest lucru ar putea insemna ca cheagurile de sange menstrual sunt formatiuni care nu au fost lichefiate complet de catre un agent litic.

Alte studii au avut un rol diferit asupra rolului fibrinogenului si al cheagurilor de sange menstrual. Activatorii de plasminogeni sunt un grup de enzime care determina fibrinoliza – dizolvarea cheagurilor de sange. Cercetarile au descoperit ca persoanele care sufera de sangerari menstruale deosebit de abundente au mai multe enzime in mucoasa uterului care dizolva cheagurile de sange.

Alte studii au demonstrat ca cheagurile de sange menstrual sunt agregarile de celule rosii la substantele asociate mucusului si sustin ca mucoasa gasita in faza premenstruala este menita sa lichefieze sangele menstrual.

Desi exista o inconsecventa cu privire la ceea ce determina exact cheagurile menstruale, acestea sunt o caracteristica obisnuita si normala a sangelui eliminat in zilele cu un flux mai abundent.

Daca ai mai multe cheaguri de sange mai mari decat dimensiunea unui banut, aceasta poate fi o indicatie a sangerarilor menstruale deosebit de abundente. Cheagurile mari si cu o nunanta de gri sunt provenite dintr-un avort nedetectat.

Daca iei anticoagulante orale – medicamente pentru prevenirea cheagurilor de sange – s-ar putea sa apara sangerari menstruale abundente si prelungite. 15 pana la 24% dintre femeile cu menoragie pot avea un anumit tip de afectiuni hemoragice, cum ar fi boala von Willebrand, trombocitopenia imuna sau defectul functiei trombocitare.

Sangerarea din alte parti ale corpului are loc prin vatamari sau boli, astfel incat sangerarea menstruala poate aparea diferit, deoarece este un proces complet diferit. Nu te astepta ca sangele menstrual sa fie intotdeauna un fluid rosu consistent si constant. Citeste mai multe despre cum ar trebui sa arate un ciclul menstrual normal si care sunt semnele unei menstruatii anormale.

NorMens Flux te poate ajuta sa ai un ciclu menstrual regulat si o menstruatie regulata. Urmareste in acest video care au fost rezultatele obtinute de femeile care au folosit NorMens timp de 3 luni: https://www.youtube.com/watch?v=_I49dKVySAk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *