Afectiuni

5 simptome care iti arata ca ai probleme cu ficatul

Probleme cu ficatul - 5 simptome care iti arata ca ai probleme

Ficatul este un organ vital ce indeplineste peste 500 de functii importante ale organismului si este situat in cutia toracia, in partea dreapta a abdomenului. Nu exista un alt organ care sa poate prelua aceste functii. Ficatul are rol esential in digestia alimentelor dar si in eliminarea substantelor toxice din organism.

Afectiunile hepatice sunt, de regula, asimptomatice insa sunt cazuri in care pacientul poate prezenta unele simptome. Totusi pot fi confundate cu alte simptome ale altor afectiuni sau nu sunt atat de grave si vor fi trecute cu vederea.

Printre cele mai frecvente cauze care pot determina aparitia unor afectiuni hepatice se numara consumul excesiv de alcool sau medicamente, stresul dar si o alimentatie nesanatoasa si bogata in grasimi.

Boli ale ficatului – cauzele aparitiei

Unele boli ale ficatului sunt din ce in ce mai frecvente si asta pentru ca numarul persoanelor supraponderale este in crestere.

Una din cauzele aparitiei unei boli ale ficatului este obezitatea – aceasta cauzeaza un exces de grasime in ficat iar afectiunea se numeste steatoza hepatica non-alcoolica (boala ficatului gras asociata sindromului metabolic).

Alte cauze ce pot determina aparitia unei boli ale ficatului sunt:

  • Consumul de alcool – o persoana care consuma alcool in mod excesiv poate suferi de ciroza hepatica sau steatoza hepatica alcoolica
  • Consumul unor alimente bogate in grasimi asociat cu un stil de viata nesanatos poate provoca steatoza hepatica non-alcoolica
  • Consumul excesiv de zahar sau bauturi carbogazoase
  • Tutunul
  • Consumul abuziv de medicamente
  • Infectia cu unul din virusurile hepatitei

Cauzele enumerate mai sus pot provoca diverse afectiuni hepatica insa cea mai frecventa este steatoza hepatica care este accentuata de un stil de viata dezechilibrat si nesanatos. Persoanelor care se confrunta cu steatoza hepatica le sunt recomandate suplimente hepatoprotectoare precum Steablock, cu ingrediente eficiente precum silimarina, acid alfa-lipoic si seleniu organic.

Pentru pacientii care se confrunta cu obezitate, valori mari ale colesterolului, hipertensiune arteriala sau diabet riscul de a suferi de unele boli ale ficatului este mult mai crescut. Astfel ca este recomandat sa mentineti sub control greutatea corporala, glicemia, colesterolul si tensiunea arteriala.

Simptomele care iti arata ca ai ficatul bolnav

In general, afectiunile hepatice sunt asimptomatice insa atunci cand sunt intr-o stare avansata acestea vor provoca unele simptome. De cele mai multe ori, pacientii descopera foarte tarziu ca au o boala de ficat deoarece simptomele apar tarziu, cand boala deja este avansata si agravata.

Simptomele pe care le poate avea o persoana ce sufera de o boala de ficat:

  • Stari de greata si varsaturi

Acestea apar in momentul in care ficatul nu mai poate procesa corect grasimile. Pentru a primi un diagnostic corect este indicat sa mergeti la medic si sa efectuati un set de analize de sange

  • Pierderea poftei de mancare

Este direct asociata cu scaderea in greutate si apare atunci cand ficatul este saturat de grasimi. Semnalul trimis de ficat catre creier este acela ca “nu ii este foame”. Practic, in timpul in care nu mancam, oferim ficatului un ragaz pentru procesarea grasimilor. Nu trebuie sa ii mai oferim si alte grasimi deoarece nu le va putea procesa

  • Stare generala de oboseala si slabiciune

Oboseala si starea generala de slabiciune apare atunci cand ficatul consuma foarte multa energie si resurse pentru a procesa grasimile. Deoarece aceste simptome sunt asociate si cu alte afectiuni, persoanele care nu stiu ca sufera de boli ale ficatului, nu le vor lua in considerare.

Pentru un diagnostic corect este recomandat sa mergeti la medicul specialist pentru a efectua o serie de analize de sange dar si o ecografie abdominala.

Daca medicul pune un diagnostic al unei boli de ficat atunci o sa va recomande un tratament medicamentos care va include si hepatoprotectorul Steablock. Acesta este util in tratamentul bolilor hepatice deoarece contine silimarina si este foarte bogat in antioxidanti.

  • Ingalbenirea pielii si a ochilor – icter

Acesta este un simptom asociat doar cu prezenta unei boli ale ficatului, ale bilei sau pancreasului. Icterul este o afectiune de tip functional sau mecanic, ce apare din cauza unei concentratii crescute ale bilirubinei in sange.

Bilirubina se formeaza prin degradarea celulelor rosii si este un test ce este necesar a fi efectuat pentru a depisa o afectiune a ficatului.

  • Urina inchisa la culoare

Mirosul neobisnuit al urinei si o culoare inchisa a acesteia poate semnala prezenta unei boli ale ficatului. Orice modificare a culorii si mirosului urinei trebuie sa va trimita la medic pentru a primi un diagnostic si un tratament corect.

Alte simptome care pot sa apara pot fi durerile abdominale (in special in partea dreapta a abdomenului), umflarea picioarelor sau mancarimi ale pielii (prurit).

Cum prevenim bolile ficatului?

In primul rand, pentru a preveni aparitia unei boli ale ficatului este necesar sa adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat, sarac in grasimi si zaharuri.

Reducerea consumului de alcool si pastrarea unei greutati corporale sunt alte aspecte esentiale pentru a preveni aparitia unor boli ale ficatului. Trebuie mentionat faptul ca folosirea unui hepatoprotector este recomandata atat pentru a preveni o boala de ficat cat si pentru a trata/tine sub control o afectiune hepatica.

Steablock este un supliment alimentar cu rol hepatoprotector ce contine silimarina, seleniu organic si acid alfa-lipoic. Datorita compozitiei sale, acest supliment este capabil de a stimula si sustine regenerarea celulelor hepatice si de a diminua efectele negative ale afectiunilor hepatice precum steatoza hepatica.

Capsulele Steablock se administreaza adultilor cate 1 capsula de 2 ori pe zi, dupa mesele principale ale zilei. Suplimentul este indicat si copiilor cu varsta de peste 3 ani doar cu recomandarea medicului – acesta va stabili doza zilnica de Steablock.

Cura cu Steablock trebuie sa dureze minim 3-6 luni pentru a obtine cele mai bune rezultate. Produsul nu este indicat persoanelor care sunt alergice la unul din ingredientele capsulelor, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.

Odata cu administrarea suplimentului este necesar sa adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat si renuntarea la consumul de alcool pentru a fi cat mai eficient. Formula capsulelor Steablock este bazata pe Terapie Tripla Antioxidanta pentru a proteja eficient ficatul, reducand nivelul trigliceridelor si al transaminazelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *